استعدادیابی ناقص در فوتبال ایران با تداوم سیستم گلخانه ای، وقتی فدراسیون جور کِش باشگاه ها می گردد

به گزارش مهسان بلاگ، در حالی که استعدادیابی و ایجاد آموزشگاه یکی از وظایف ذاتی باشگاه هاست اما عملاً در بسیاری از مواقع شاهد چنین موضوعی نیستیم و فدراسیون فوتبال مجبور است جور کش باشگاه ها گردد.

استعدادیابی ناقص در فوتبال ایران با تداوم سیستم گلخانه ای، وقتی فدراسیون جور کِش باشگاه ها می گردد

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرنگاران، فدراسیون فوتبال در هفته ای که گذشت، اقدام به برگزاری فستیوال فوتبال پایه دختران و پسران کرد. اقدامی که برای استعدادیابی در فوتبال اتفاقی مثبت به شمار می رود، اما موضوعی که باید مورد بحث قرار بگیرد، برگزاری این کار از سوی فدراسیون فوتبال است. فدراسیون که وظایفی سنگین تر را باید در فوتبال کشور دنبال کند، بنا به دلایلی از جمله ضعف باشگاه ها و گاهی ضعف قانون، مجبور است بخشی از زمان و بودجه خود را صرف فعالیتی چون برگزاری فستیوال فوتبال پایه کند.

در فوتبال جهان استعدادیابی و ایجاد و توسعه آموزشگاه کار مرسوم باشگاه هاست. باشگاه هایی که به طور مثال بازیکنان را از مدارس استعدادیابی و آنها را از سنین زیر 10 سال وارد آموزشگاه های خود می نمایند تا فوتبال را به طور دقیق بیاموزند. با این حال در ایران نه تنها ورزش مدارس ضعیف و استعدادیابی در مدارس کمرنگ گردیده، بلکه بسیاری از باشگاه ها نیز کاری به استعدادیابی ندارند. باشگاه هایی که در تأمین هزینه های تیم اصلی خود مانده اند و بعضاً با بدهی های زیاد دچار مسائل متعددی می شوند. در این بین کار آموزشگاه های باشگاه ها را، مدارس فوتبالی انجام می دهند که حضور در این مدارس فوتبال نیز احتیاجمند پرداخت شهریه های سنگین است و به همین دلیل معمولاً بازیکنانی به این مدارس فوتبال راه پیدا می نمایند که توانایی پرداخت شهریه را داشته باشند. در عین حال بسیاری از این مدارس فوتبال به دلیل عدم نظارت تبدیل به دکانی گردیده و فقط بحث مسائل مالی در آن مهم است نه کشف استعدادها.

در شرایطی که برخی باشگاه ها یا آموزشگاه ندارند یا آموزشگاه شان را تعطیل یا تضعیف نموده اند و ورود به مدارس فوتبال هم به شرط پول است، فدراسیون فوتبال برای آینده سازی مجبور به برگزاری فستیوال های استعدادیابی می گردد. فستیوال هایی که شاید بازهم احتیاج جامعه فوتبال را رفع نکند و مسلماً با خروجی این فستیوال ها نیز نمی توان تمام استعدادها را وارد فوتبال کرد. با این حال هزینه های برگزاری فستیوال ها نیز با بودجه محدودی که فدراسیون فوتبال دارد و باید این بودجه را صرف امور جاری خود و پشتیبانی از تیم های ملی کند، بسیار سنگین است. یعنی شاید فدراسیون هم نتواند به جز برگزاری تعداد محدودی فستیوال، در بخش استعدادیابی هزینه کند. با این حال فدراسیون فوتبال نیز در این شرایط مجبور است برای حفظ استعدادها سیستم گلخانه ای داشته باشد و در این چرخه بسیاری از استعدادهای فوتبالی فرصت حضور در فوتبال را پیدا نمی نمایند. در واقع فدراسیون به نوعی جور کِش باشگاه هایی می گردد که آنها نیز مسائل اساسی خود را دارند. باشگاه هایی که بیشتر آنها با هزینه دولت اداره می شوند و بودجه آنها نیز محدود است.

با توجه به تفکر مدیران و جو حاکم بر تیم ها که توقعات طرفداران نتیجه گیری است، باشگاه ها مجبورند بودجه خود را صرفاً صرف تیم بزرگسالان خود نمایند. در این شرایط و در جایی که به جز تعدادی محدود، باشگاه ها آموزشگاه قدرتمند و استانداری ندارند فدراسیون مجبور به برگزاری فستیوال و کشف استعدادها می گردد که این استعدادها را در سیستم گلخانه ای باید تا رسیدن به تیم های ملی راهنمایی کند. شاید بخشی از این اتفاق نیز به ضعف قانون بازگردد که به طور مثال باشگاه ها مجبور به هزینه کردن در آموزشگاه های خود نیستند. در صورتی که در کشورهای معتبر جهان باشگاه ها موظف به هزینه در آموزشگاه های خود هستند و حتی مجبور به استفاده از تعدادی از بازیکنان آموزشگاه خود در تیم اصلی شان می شوند. قانونی که یاری نموده تا آموزشگاه های باشگاه ها در سراسر جهان سالانه بازیکنانی را به تیم های اصلی معرفی کند و فلسفه فوتبالی آنها نیز در یک چارچوب شکل می گیرد. وقتی چنین قوانینی در فوتبال ایران وجود ندارد، باعث می گردد که استعدادیابی نیز به صورت ناقص شکل بگیرد.

dorezamin.com: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور لحظه آخری، تور ارزان، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه

منبع: خبرگزاری تسنیم
انتشار: 9 آبان 1400 بروزرسانی: 9 آبان 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 1322

به "استعدادیابی ناقص در فوتبال ایران با تداوم سیستم گلخانه ای، وقتی فدراسیون جور کِش باشگاه ها می گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "استعدادیابی ناقص در فوتبال ایران با تداوم سیستم گلخانه ای، وقتی فدراسیون جور کِش باشگاه ها می گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید